Stichting ijgenwys en Anders

Stichting ijgenwys en Anders is een kleinschalige zorginstelling die gevestigd is in het nog altijd groeiende en bruisende Etten-Leur. De stichting biedt dagbesteding zonder prestatiedruk en andere doelgerichte activiteiten. Deze activiteiten worden aangeboden aan mensen met een geestelijke/visuele/of lichamelijke beperking en beginnende dementie. Dit alles gebeurt zonder onderscheid te maken in leeftijd, geloof en herkomst.

Manier van werken

Hoe groter hoe beter, een veel voorkomende uitspraak, maar niet bij Stichting ijgenwys en Anders. De stichting wil zo kleinschalig mogelijk werken. Opgericht in 2007 en sinds 2013 is de stichting een vrijwilligers organisatie, welke door beroepskrachten wordt ondersteund die werken met het ABC of love. Het bestuur en de Raad van Advies bestaat enkel uit mensen met hart voor de zorg.

Door middel van deze manier van werken, streven ze naar een persoonlijkere begeleiding binnen een groepsverband.

Met onze eigen bussen halen we de mensen op en brengen wij iedereen weer thuis en de hele regio.

In beeld

De stichting is gevestigd in een gebouw dat oorspronkelijk diende als kinderdagverblijf midden in wijk ‘de Baai’ in Etten-Leur. Bij de intrek in dit pand in 2016 is het geschikt gemaakt voor dagbesteding en activiteiten voor alle doelgroepen. Veiligheid, kwaliteit, gezelligheid en warmte stonden hierbij centraal. Zo is er een gezamenlijke eet- en koffiezaal en een huiskamer.

Dankzij een bijdrage uit het RaboBank Coöperatie Fonds zijn een aantal deuren voorzien van een automatisch systeem om de rolstoeltoegankelijkheid te vergroten. Ook is er een rolstoeltoilet gerealiseerd. Het gebouw is toegankelijk voor iedereen. Vele donateurs en sponsors maken dit mogelijk.

Activiteiten

Om het voor alle deelnemers zo interessant mogelijk te maken, is er een divers aanbod in activiteiten. Zo wordt er voor de mensen die graag buiten zijn en dieren verzorgen dagelijks activiteiten geboden op onze eigen wei in het buiten gebied. Sinds 2017 zorgen wij vanuit de stichting ook voor de dieren in de Gemeentelijke hertenkampjes. Ook zijn er technische activiteiten zoals oldtimers restaureren en beschikt de stichting over een sleepboot uit 1920. Wil je graag verkoper worden dan kan je bij de stichting in de winkel werken waar de spullen verkocht worden die in het activiteitencentrum gemaakt worden.

Kijk voor meer informatie over Stichting ijgenwys en Anders op de website of vraag ernaar bij de afdeling WMO van de Gemeente.

Contact met Stichting ijgenwys en Anders opnemen?